NOTA DE PLATA

06.09.13 by

Politia Locala m-a amendat pentru ca nu aveam rovinieta afisata in geam, la masina. De fapt, nu o aveam deloc.

Cand fratele meu a platit impozitul auto si taxa de parcare, la Directia de Taxe si Impozite, nu aveau roviniete. I s-a spus sa vina dupa ea peste o saptamana.Nu a mai venit.

Am primit azi dimineata procesul verbal de amenda. Din data de 28 august. Se mentiona in el ca daca platesc in 48 de ore, achit doar jumatate din amenda: 50 Roni. 50 de paini.

Am mers la Directia de Taxe si Impozite sa platesc. Operatorul mi-a spus ca termenul de 48 de ore era deja depasit. Intr-adevar, 28 august – 3 septembrie inseamna mai mult de 48 de ore.

I-am aratat plicul postei, cu data de 3, data la care am primit procesul verbal. Mi-a cerut plicul, am platit, si mi-a dat chitanta.

Din nou, am predat Politiei si Birocratiei toate armele. In fata justitiei, nu am dovada plicului.

Probabil, cand voi trimite Politiei copia procesului verbal, si chitanta de plata, asa cum se cere in procesul verbal de amenda, mi se va raspunde ca nu am nicio scuza si trebuie sa achit amenda integral.

O voi face. Nu am nicio incredere in Justitie. Desi justitia este aceea care m-a pus in posesia pamantului bunicilor, pentru ca am avut pe el proces verbal de punere in posesie, si semnaturile a peste jumatate din membrii comisiei de improprietarire. Intrasera altii peste pamantul meu. Justitia careia i-am achitat pentru asta taxele legale, plus 300 de dolari mita, zeci de drumuri, si trei sau patru ani de procese. Cu dreptatea in mana.

Acum, nu mai am acesti bani, sa ii dau. Nici putere sa lupt. Ma voi retrage de unde am mai intrat odata, 1n 1992, si de unde am iesit in 1995. In Clinica de Psihiatrie.

Acolo – in general – este liniste, placut si frumos. Si nu mai ai nicio grija. Te simti ca in Rai. Desi – uitasem – sunt somer cu dosarul in asteptare. Nu pot fi internat. Raman in stare de contemplare, Acasa. Spor la treaba, oameni buni! Sau tocmai ati fost dati afara? Inteleg si asta. Tara nu poate sa se mai imprumute. Daca vrea sa mai existe. Ii inteleg pe toti. Chiar si pe mine. Pentru ca eu, vedeti, desi om, nu cer niciun drept al omului. Cine sa-l plateasca?

3 septembrie 2013

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

 1. Doru Tascau

  Buna Liviu,
  Am citit “Imparatia Cerurilor este dupa colt”.
  Mi-a placut. Mult. Ce anume? Tot.
  Acum citeste la ea Anca.
  Tin-te bine!
  Cu drag, Doru!

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.