Noi povești la Anca Poterașu Gallery: „Abilitatea esemplastică a imaginației”

06.03.12 by

București, 5 martie 2012. Primăvara aduce o nouă expoziție la Anca Poterașu Gallery. De această dată, lucrările expuse ii aparțin lui Dan Raul Pintea, iar vernisajul va avea loc joi, 8 martie, intre orele 19:00 și 22:00, la Anca Poterașu Gallery.

Materialele sunt neconvenționale, de la lemn, la plăci de furnir, hârtie sau chiar oglindă. Tehnicile sunt dintre cele mai diverse: cerneală, spray acrilic, goașe.

Punctul de inspirație al lucrărilor a fost principiul actului creator propus de Coleridge in Biographia Literaria. Pentru Dan Raul Pintea, termenul esemplastic semnalează caracterul unitar al materializării gândurilor sale, la intersecția mai multor dimensiuni. Totodată, acesta simte nevoia de a deconstrui intregul pentru a capta iluzia controlului, ca rezultat al incapacității măsurării ansamblului universal mental.

Noua serie de lucrări ale artistului Dan Raul Pintea parcurge un traseu ascendent de dezvoltare a abilităților ezoterice personale. Acesta este preocupat de conceptul de mindstream, de dimensiuni și intersecția acestora, până la puterea gândului, materializarea sa în realitate sau a gândului care determină materializarea, aceasta fiind însăși lumea reală, universul.

Durata expoziției: 8 martie-14 aprilie 2012;

Orar: Luni-Vineri: 15:00-19:00, Sâmbătă-Duminică-12:00-16:00;

Anca Poterasu Gallery, strada Plantelor 56, sector 2, București.

https://www.ancapoterasu.com

Anca Poterașu Gallery este o galerie de artă dedicată artei contemporane, ce își propune să susțină și să promoveze inițiativele artistice și proiectele curatorilor români. Anca Poterașu Gallery susține atât artiștii consacrați, cât și tinerele talente, pe care își propune să le promoveze în afara spațiului românesc.

Dan Raul Pintea ( n. 1981 , Sibiu) trăiește și lucrează la Sibiu,  și a urmat cursurile Universității de Artă din Cluj-Napoca. A expus la Galeria Ivan  instalația “Habitat/reconstrucția unei camere de lucru” (Ro),  la Galeria 26  “Nou/Percepția Desenului”(Ro), Anca Poterașu Gallery ‚Mindstream” (Ro),  Program Gallery „Video instalation” (Pol), Visual Kontakt – Performance (Ro). De asemenea, a participat la numeroase expoziții de grup și festivaluri internaționale, printre care se numără și  „Zacusca Urban Arts” ce a avut loc în Germania sau “Iwano Project” în cadrul Muzeului de Artă Contemporană din Vojvodina, Serbia. O altă contribuție importantă a avut-o în proiectul “The Book of George,  Compendium of Romanian Comic Art”.

Pentru mai multe informații:

Anca Poterașu Ștefana Chivoiu

Anca Poterașu Gallery Public Advisor

contact@ancapoterasu.com stefana.chivoiu@publicadvisors.ro

Tel: 0744 342 944 Tel: 0733 300 424


www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.