Mielul negru cu şase picioare

08.03.11 by

Într-un sat din Oltenia, o oaie albă a fătat un miel negru cu şase picioare. Cum ne aflăm în era INTERNET-ului, vestea s-a răspândit cu repeziciune. Şi, în zona lui Petrache Lupu, s-a strâns lume, popor, presă scrisă şi audio-video, specialişti, analişti. Să dezbată.
La început au ieşit la rampă radicalii. Mielul e negru, are şase picioare, s-a născut pe 13 ianuarie, e limpede că are pe dracul în el, deci trebuie împuşcat, înţepat cu cuţitele în inimă, ars până la ultimul oscior, iar cenuşa să fie îngropată la şapte metri adâncime.
Dar preotul din sat zice că Domnul nostru Iisus Cristos a zis că.
O babă ştirbă crede că e un semn de sus (de la Băsescu? se interesează o vecină), de sus de tot, de la Dumnezeu, că prea ne-am înrăit şi-o să vină sfârşitul lumii…
Dumitru lui Niţă, patronul cârciumii de la răscruce, cel mai respectat om din sat zice cu voce de bariton: „Bă, ascultaţi ici-şa la mine!”
Directorul şcolii se uită drept în ochii verzi ai tinerei reportere TV, tuşeşte scurt şi dă sentinţa în microfonul învelit învelit într-o blană de miel negru: „În opinia mea, este vorba de un fenomen”.
Medicul veterinar nu mai ştie un caz de o asemenea anomalie congenitală şi subiectul (hm!) să supravieţuiască.
Dar specialistul, doctor în psihologia animalelor, opinează că…şi că…dar mai ales că… Fetele cu microfoane pleacă să asculte alte păreri, mai puţin avizate.
Bisisica albă din fundul Olteniei a fătat un miel negru cu şase picioare.
În amurg, maşinile televiziunilor rulează spre Bucureşti în mare viteză. Reporterele sunt în faza numită orgasm. Ce ştire, doamne au împuşcat, ce ştire!
Iar la Bucureşti, preşedintele se înjură cu ministrul Apărării sau al Justiţiei sau cu amândoi în acelaşi timp, leul a devenit un mâţ leşinat în faţa euroiului, politicienii dezbat pro dar mai ales contra, Bursa se prăbuşeşte, pâinea şi benzina şi uleiul şi zahărul cresc în preţ precum cozonacul la Paşti în aluat. E limpede, de la mielul negru cu şase picioare ni se trag toate. Are dreptate baba ştirbă: e semn de sus, vine sfârşitul lumii.

(din volumul în pregătire Republica lui Caragiale).

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*