Linda Tedsdotter (SE) Apocalypse Insurance – When There Are No More Bullets -solo show-

15.03.19 by

14 martie – 14 aprilie 2019
Curator: Răzvan Ion
Vernisaj: 14 martie 2019, ora 19:00 – 21:00

creart Gallery
Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București
Deschis zilnic între orele 10:00 – 19:00
Intrarea liberă

„Pregătesc o serie de lucrări bazate pe idea că sunt un artist prepper (prepper este o persoană care crede în evenimente apocaliptice și mereu se pregătește pentru catastrofe n.t.). Utilizez practica mea artistică în a mă proteja de un eventual viitor întunecat care ne așteaptă. Ce am nevoie pentru a supraviețui? Cum pot utiliza munca mea pentru a îmi fi de ajutor în cazul unor scenarii diferite în viitor și, în același timp, să exprim dezastrul evident la care suntem parte? Când am început seria Apocalypse Insurance (Asigurare pentru apocalipsă) am acționat în baza unei critici consistente la adresa ideii “asigură-te că familia ta este în siguranță. O idee pe care este bazată întreaga industrie, așa cum aceeași industrie se bazează pe cei care sunt preppers.” (Linda Tedsdotter)

„Linda Tedsdotter adresează întotdeauna întrebări esențiale la care nu ne-am gândit până acum în forma unor instalații multimedia spectaculoase. Practica sa artistică intensifică experiența spectatorului într-un mod particular și ridică întrebări care nu au mai fost formulate în această manieră. Apocalypse Insurance este un concept permanent care generează expuneri diferite. În București vom arăta o nouă componentă a conceptului imaginată într-o manieră neașteptată. Tedsdotter folosește seducția putere-joc care face expoziția dezirabilă.” (Răzvan Ion)

Linda Tesdotter este artist și curator. Lucrările sale au fost expuse încă din 1988 în diverse muzee, festivaluri sau galerii de artă precum Kaohsiung International Arts Festival in Taiwan (China, 2003), the Museum of Contemporary Art in Zagreb (Croația, 2004), Moderna Museet in Stockholm (Sweden, 2006) Palais the Tokyo in Paris (France 2013), OFF Biennal Cairo (Egypt 2018) etc. Tedsdotter este și curator independent și deține poziția de International Coordinator al programului de rezidențe de la Konstepidemin Gothenburg. A fost membru al board-ului Röda Sten și Gothenburg Biennale, al revistei Paletten și al galeriei artist-run Box. Trăiește și lucrează în Gothenburg. www.tedsdotter.com

Răzvan Ion este teoretician, curator și manager cultural. A fost profesor asociat la University of California, Berkeley; Lisbon University; Central University of New York; University of London; Sofia University; University of Kiev; etc. A ținut prelegeri și conferințe la diferite instituții academice și de artă precum Witte de With, Rotterdam; Kunsthalle Vienna; Art in General, New York; Calouste Gulbenkian, Lisbon; Casa Encedida, Madrid etc. Este co-fondator al Bucharest Biennale, Pavilion Journal și Reforma Photo Days (împreună cu Eugen Rădescu). Este profesor la Universitatea București unde predă un curs de gândire critică și studii curatoriale. Recent a curatoriat Bucharest Biennale 8 împreună cu Beral Madra. Este coodonator al creart Gallery din 2017.

Imagine: Linda Tedsdotter, “Apocalypse Insurance – When There Are No More Bullets”, 2019.

Graphic design: Theodor Moise

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.