Legături de sânge, premieră la TNC

07.11.11 by

Legături de sânge, premieră la TNC

Legături de sânge, premieră la TNC

Marți, 8 noiembrie, ora 18, Teatrul Național ”Marin Sorescu” vă invită la premiera pe țară a spectacolului ”Legături de sânge” (în original ”Crimes of the Heart”), de Beth Henley. Spectacolul se va juca într-un spațiu neconvențional – atelierul de pictură al TNC, în fața unui public restrâns, de numai cincizeci de persoane.

Piesa, scrisă în 1978, îi aduce notorietate autoarei, câștigând concursul Great American Play, Premiul Cercului Criticilor de Teatru din New York şi Premiul Pulitzer pentru Dramaturgie. ”Legături de sânge” a fost, de asemenea, nominalizată la Tony Award, pentru cea mai bună piesă, şi la premiile Oscar pentru cea mai bună adaptare pentru film.

Într-un târg de provincie din Mississippi, unde toți sunt o mare familie și nimeni nu mai reprezintă un secret pentru celălalt, unde toate activitățile zilnice sunt făcute în comunitate, singurătatea însăși este cea care le aduce împreună pe trei surori. O bucătărie mare – dintr-un orășel mic, claustrat – în care cele trei surori își bucătăresc singurătatea împreună: acesta este spațiul vital al unor oameni pe care sângele îi leagă în toate felurile, singurul loc în care se mai poate respira.

 

Legături de sânge, de Beth Henley

Traducerea: Ana Ularu și Romanița Ionescu

Spectacol realizat în regia colectivă a interpreților.

Scenografia: Adriana Dinulescu

Distribuția: Iulia Lazăr, Raluca Păun, Alex. Calangiu, Romanița Ionescu, Iulia Colan, Claudiu Mihail

Foto: Bogdan Panait

Proiect realizat în cadrul programului Off Stage al Teatrului Național ”Marin Sorescu”.

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*