În ritmul epocii. Viața Kazimierei Iłłakowiczówna

02.04.13 by

Sub egida Ambasadei Republicii Polone la București, în colaborare cu Universitatea din Craiova și cu Teatrul Național Marin Sorescu, joi, 4 aprilie 2013, de la orele 15, 30, va avea loc la Sala Albastră a Universității prelegerea cu tema În ritmul epocii. Viața KazimiereiIłłakowiczówna. Aceasta va fi susținută de dr. Radoslawa Janowska-Lascar. În aceeași zi, de la orele 16,30, în foaierul TNC va avea loc vernisajul unei expoziții care cuprinde lucrări ale reputatei poete. 
 
Va participa Excelența Sa, dl Marek Szczygieł, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Polone la București.
Kazimiera Iłłakowiczówna (1888 Vilnius-1983 Poznań), este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi polonezi. A fost o traducătoare prolifică de opere literare, a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe și a fost secretara personală a Mareşalului Józef Piłsudski (1926-1935). Kazimiera Iłłakowiczówna şi-a consacrat mulți ani cunoaşterii sufletului românilor şi promovării culturii româneşti în Polonia. Trei sunt momentele majore care o leagă pe Kazimiera Iłłakowiczówna de România: 1937 – la invitaţia organizaţiilor de femei din România, a fost în mai multe oraşe pentru a susţine prelegeri despre Polonia şi Mareşalul Piłsudski, 1939-1947 – urmare a evenimentelor din timpul celui al doilea război mondial, Transilvania a devenit a doua sa casă, 1965 – a făcut o călătorie sentimentală în România.
Expoziţia „În ritmul epocii. Viaţa Kazimierei Iłłakowiczówna” a fost pregătită de Ambasada Republicii Polone la Bucureşti şi a fost deja expusă în câteva orașe din Româniua.
Accesul publicului este liber.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.