Imbold, Galeria prezintă “Materie și Spirit”, prima expoziție personală semnată de Misha Diaconu

24.01.13 by

Imbold, Galeria prezintă “Materie și Spirit”, prima expoziție personală semnată de Misha Diaconu

București, 24 ianuarie: Imbold, Galeria are plăcerea de a vă invita lafffffMisha-Diaconu-4 prima expoziție personală a uneia dintre cele mai talentate sculptorițe în fier din România: Misha Diaconu – “Materie și spirit”.

 

Expozitia “Materie și Spirit” cuprinde o Adaugă fișierserie de 7 lucrări și instalații inspirate de muzică, teatru, senzualitate și fluiditate, dispuse atât în interior, cât și în curtea Galeriei.

Cele 7 piese sau ansambluri de piese marchează aventura creatoare a artistei din ultimii 7 ani. Câteva dintre ele fac parte din colecții private și vor fi expuse în premieră într-un spațiu public, altele sunt piese neexpuse până în prezent sau lucrări care au facut parte din colectivele în care a expus Misha în ultimii 2 ani. Expoziția este o oportunitate unică de a le privi în ansamblu, de înțelege călătoria Mishei Diaconu de la “Samânță” – prima ei lucrare – până in prezent.

Titlul expoziției este preluat de la cele trei panouri pe suport mix metal-ceramică-sticlă, inspirate de teatru și muzică; trei personaje care amintesc de laitmotivul arlechinului, care dispare și reapare în creațiile Mishei Diaconu.

 

Unul dintre cei mai promițători sculptori români în metal, Misha Diaconu, este cel mai adesea asociată cu câteva sculpturi amplasate în spații neconvenționale din București, spații expuse de obicei unui trafic intens: “Arlechinul”, expus în Piața Romana (Idelier) în perioada 2010-2011, diverse sculpturi și instalații permanente – Atelierul de Producție, București (2011-prezent).

 

Creată într-o casă veche de pe strada Polonă, la Nr. 40, Imbold, Galeria constituie un proiect permanent al Asociației Imbold și un spațiu independent de generare și expunere de artă contemporană.

 

“Materie si Spirit” reprezintă cea de-a doua expoziție organizată de Asociația Culturală Imbold de la inaugurarea Galeriei pe 20 decembrie 2012.

 

Misha Diaconu – Materie și Spirit

Vernisaj: Joi, 31 Ianuarie, 20:00 – 23:00

Expoziție: 31 Ianuarie – 28 Februarie

Luni – Duminică, 11:00-23:00

Imbold, Galeria – Strada Polonă, Nr. 40, sector 1, București

Curatori: Andrei Argaetic, Alexu Toader

 

Parteneri: Hello Menthol, Gray Matter lab, Makina Film, Bricstar Media, The Public Advisors

Parteneri media: Radio Guerilla, Modernism, IqAds, Dilema Veche, Șapte Seri, Zeppelin, Decât O Revistă, Veioza Arte, Feeder, Metropotam, Ginger Group, HipMag ArtClue.

 

---

Asociația Culturală Imbold este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale, din România.

 

Pentru informaţii suplimentare:

Florina Natu

Public Advisor

Mail: florina.natu@publicadvisors.ro

Tel: 0733.300.753

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*