Fiecare se naste ca sa scrie o carte!

09.10.12 by

Este octombrie si toamna a inceput sa arate culorile superbe ale frunzelor, iar soarele continua sa fie generos cu noi la Bologna. Dupa ce am scris despre pictori si compozitori, sunt sigur ca o sa doriti sa cititi cate ceva despre mine! Este? Eu sunt gata…este  cam multa vreme de cand, in ciuda articolelor pe care le trimit in Romania si care sunt, uneori, si citite, stima mea despre mine nu prea a avut o crestere importanta.

Nu abandonati lectura, va rog. Puteti sa aflati ca am sarbatorit de curand ziua mea de nastere cu multi prieteni; au avut curajul sa se prezinte in mai multi de 30!!!! Aproape toti au avut idea de a ma ajuta sa-mi ampliez biblioteca….versiunea oficiala a fost ca-mi place sa citesc cam de toate deci am primit o multime de carti. O parte din ele s-au hotarat sa se plimbe cu mine…am nevoie de companie in calatoriile la care ma obliga lucrul.

Vreti sa stiti ce fac, nu-i asa? Nu o sa va povestec nimic despre acest argument…am auzit ca ajuta sa mentina misterul si interesul pentru mine, deci am sa vad daca este adevarat.

Asa s-a intamplat ca am descoperit o mare scriitoare si o carte incredibila. Si iata ca se intampla din nou sa vorbesc despre altii. Mai mult…despre o femeie al carei mod de a scrie m-a prins ca un paianjen in panza lui…cu promisiunea ca ma va cruta daca terminam rapid lectura cartii.

Ma refer la scriitoarea nascuta in Ungaria Agota Kristof care, in 1956, s-a transferat in Elvetia in urma evenimentului interventiei sovietice. Eu am avut sansa sa citesc “trilogia orasului k” pe care o recomandez tuturor…este un mod sec de a scrie dar cu o mare intensitate. Indraznesc sa fac o comparatie: il iubesc pe marele compozitor Johann Sebastian Bach. Despre el multi au scris ca era foarte rigid in mentinerea unor reguli armonice severe care nu permiteau fanteziei sa se exprime. Ei bine….a creat pagini minunate de muzica! Este acelasi lucru pentru mine lectura cartii despre care am avut placerea sa va scriu. Cu cuvinte simple, utilizand un mod regulat de a scrie, prezentand intamplari si personaje ca un magician care scoate la nesfarsit iepurasi din palarie, Agota nu te lasa sa abandonezi lectura pana cand nu ai ajuns la sfarsit cu parerea de rau ca nu poti sa continui.

 Sper sa gasiti cartea in limba romana si, ca mine, sa va lasati in voia paginilor care, una dupa alta, o sa va permita sa calatoriti cu personajele si…fantazia….asa cum se intampla marii literaturi.

www.omniscop.ro 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.