Este dl. Băsescu kaghebist sau măcar agent de influență rusesc?

21.10.14 by

Îmi pun întrebarea asta de aproape doi ani. Am fost atent la tot felul de întâmplări aduse în discuţie cu diverse prilejuri care l-au avut drept subiect pe preşedintele românesc.
Orice individ implicat în activităţi subterane şi având simţul previziunii cât de cât dezvoltat,  lucrează la mai multe capete. Sau, mai simplu spus, pentru mai mulţi stăpâni. Acest lucru este chiar recomandabil, după cum am priceput eu citind câteva jamesbonduri mai la tinereţe,  când aveam mai multă răbdare.
S-o luăm de la capăt.
În 2005 sau 2006 a izbucnit în presă scandalul legat de interceptările legate de aluminiul de la ALRO Slatina, energie electrică ieftină,  consilieri prezidenţiali,  10 milioane de bucks-i mită…  Şi totul pe bază de ruşi,  amestecaţi în toate fazele scandalului.  În esenţă,  indivizii se bucurau de protecţia dlui. Băsescu care a fost şi principalul beneficiar al “omeniei” ruseşti.  Erau amestecaţi dna. Udrea, şefa Cancelariei prezidenţiale, soţul acesteia din acele vremuri – dl.  Cocoş, dl. Stolojan, alt consilier al preşedintelui…  Au dispărut nişte înregistrări esenţiale, cu nume, întâmplări, mărturii.
Tot în epoca aia dl. Băsescu a intrat în neînţelegeri făţişe cu diplomaţia rusească,  chiar cu dl. Putin, pe tema afirmaţiei că Marea Neagră e lac rusesc.
Alt moment tensionat a fost în vremea războiului ruso-georgian din 2008.
În anii ăia au început să se adune informaţii despre activităţile dlui. Băsescu anterioare lui decembrie ’89.
S-a aflat cum că pe vremea stagiului de la Anvers, clădirea care găzduia NAVROM-ul era lipită de omoloaga ei rusească,  fizic. Şeful acesteia era nimeni altul decât dl. Victor But, ofiţer kaghebe, viitorul traficant de arme prins de americani pe la Bangkok. În doi ani îţi poţi cunoaşte vecinul şi nu numai atât. Poţi deveni apropiat, dacă nu chiar subordonat.
Prin 2011, fiica-notar a dlui. Băsescu a devenit omul de încredere al ruşilor de la NIŞ PETROLEUM, subsidiara sârbească a GAZPROM-ului. Numai la biroul ei îşi înregistrau numiţii actele. De atunci i-au vărsat o poală de bani.
Altă mare problemă a fost cu basarabenii. Aceia dintre ei posesori de cetăţenie română,  de câte ori au avut ocazia, au votat cu pedeleul prezidenţial şi cu dl. Băsescu,  drept mulţumire pentru simplificările aduse legislaţiei pentru acordarea cetăţeniei române moldovenilor şi creşterea numărului acestora, chiar în detrimentul unor înţelegeri cu Bruxelles-ul.  În multe situaţii,  ca sa nu crească iritarea ivanilor, i s-a cerut prezidentului să o ia mai uşor, chiar de către autorităţile de la Chişinău.  Acesta, nimic, făcea tot mai mult în ciuda Moscovei,  anume parcă era vorbit să le ridice mingea, făcând tot felul de giumbuşlucuri în defavoarea celor două state româneşti.
A avut de mai multe ori atitudini dure la adresa lui Rogozin, care este un funcţionar al administraţiei moscovite, mult inferior lui, ditamai prezidentul unei ţări NATO şi UE.
A intrat în tot felul de polemici cu indivizi din spaţiul ex-sovietic, care i-au bătut obrazul pentru beţivăneala-i recunoscută.  S-a autoumilit fără niciun fel de demnitate.
Multe astfel de întâmplări s-au petrecut în momente de acalmie, parcă anume ca sa întreţină atmosfera de confruntare, prielnică şi atât de utilă ruşilor.
Acum câteva luni, în pofida celor stabilite de NATO, dl. Băsescu a cerut înarmarea Ucrainei de către occidentali.
La toate acestea se adaugă prietenia cu Viktor Orban şi cu Lazlo Tökes, doi buni şi vechi prieteni ai Kremlinului.
Mai cujetaţi şi singuri în continuare. Eu v-am reamintit întâmplările care m-au pus în situaţia să formulez alegaţia din titlul articolului.
4 octombrie 2014
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

 1. dorel

  Noi cu cine votam !!???

  Pentru a putea raspunde la aceasta intrebare existentiala trebuie sa lamurim intai niste mici detalii conceptuale imperios necesare demersului nostru !

  1)”De ce unii oameni e mai prosti ca altii” ?
  …………………………………………….
  Iata o intrebare la care primii nu vor afla niciodata raspunsul, nici macar de aici
  …De ce ?
  Pentruca prostii vorbesc prea mult, iar inteleptii tac.
  Deci noi, prostii, n-avem nici o sansa sa aflam vreodata de ce unii sunt mai dastepti ca noi…
  Si cum prostia este un mod de viata interactiv, atrage mai multa lume decat tacerea.
  De aici si vorba ” Multi si prosti ”.
  Totusi ma gandesc ca ceilalti, putinii, tacutii si inteleptii, or fi niste oameni foarte ocupati, ceea ce ma face sa cred ca noi, prostii, nu…
  Deci prostia e pana la urma, ca si Sectia de votare, o adunare a celor multi care nu au ceva mai bun de facut.
  Ce s-ar intampla daca toti am fi intelepti, tacuti si ocupati, atat de ocupati incat nu am mai avea timp sa ne adunam, nici macar in sectiile de votare ?
  Probabil ar ramane foarte putini alesi, sau deloc.
  Pur si simplu adunarea celor multi si prosti din Parlament, Partide, Administratie, care vorbesc mult fara sa faca nimic, nu ar mai exista.
  Deloc.
  Am deveni o tara cu oameni ocupati, intelepti si tacuti.
  Oamenii aceia, inteleptii, care tac si fac, ar fi cei multi, iar cei care vorbesc mult si fara rost, tot mai putini sau deloc.
  Pai cine ar mai conduce tara ?
  Probabil am face un concurs, fara votare, si cei mai intelepti ar administra prin contract, acolo unde se pricep mai bine.
  S-ar schimba periodic, sau si-ar mentine pozitia, tot prin concurs, an de an.
  Ar disparea mare parte din stiri si din stiristele panicarde.
  Totul ar merge ca pe roate.
  Dar asta se va intampla doar atunci cand vom vorbi mai putin si vom face din ce in ce mai mult.
  Ori o asemenea schimbare, ar putea fi observata dupa cateva zeci de ani, doar de catre unii mult mai deosebiti, deci mai putini.
  Si se vor deosebi de cei multi, tacuti si intelepti, care tac si fac, prin aceea ca ei, cei putini, nu vor face decat sa vorbeasca intre ei, si sa puna la cale cum sa-i faca pe cei multi, intelepti si tacuti, sa munceasca mai eficient.
  Ceea ce probabil fac si acum, dar fara succes, pentru ca noi, cei multi si prosti, inca pierdem vremea intre noi, sporovaind ca si ei, in loc sa muncim, eficient, doar pentru noi.
  Atunci unde sunt acum cei putini, intelepti si tacuti, care tac si fac ?
  Probabil nu in tara noastra.
  Aici singurii care tac si fac sunt coruptii.
  De aceea tara noastra sta mai prost ca altele, adica in top, incepand de la coada.
  Partea buna e ca ne distram inca de minune, vorbind mult fara sa facem nimic, si ne e intr-un fel bine pentru ca nu am aflat cat suntem de prosti si ineficienti.
  Pentru ca nu avem inca de la cine…suntem doar noi, cu noi. Adica tzara unde se-ntalnesc hotii cu prostii.

  2)Ce grade au acopertii Basescu si Ponta ?
  ……………………………………………
  3)Dumnezeu a creat lumea si oamenii.
  Si daca el a vrut sa-i fericeasca pe unii si pe altii nu, ce vina au nefericitii ?
  ……………………………………………

 2. Nikol

  Dorel ave dreptate. Democrația actuală nu mai este cea din antichitate. Atunci exista cenzul de avere. Sclavii nu participau la votare. Votul universal e depurnat sensul autoconducerii unui neam. O soluție ar fi MERITOCRAȚIA. Dar cine vor fi membrii JURIULUI, ce vr alege pe cei mai merituoși ??? La daci erau unele principii eficiente de selectare a celor merituoși. Probabil că reactulizarea lor, ar fi unicul principiu eficient de alegere a actualilor lideri

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.