Eric-Emmanuel Schmitt

01.06.11 by

Eric-Emmanuel Schmitt

Ciao!

Surpriza! Pana acum am incercat sa va transmit informatii despre Italia si orasul in care locuiesc: Bologna. Dar astazi vreau sa indraznesc sa scriu despre literatura si, mai ales, despre un scriitor la care tin foarte mult si pe care vreau sa vi-l semnalez! De ce surpriza? Pentru ca nu s-a nascut si nici nu traieste in Italia!

Voiam sa ma misc in spatiul european si sa abandonez, cel putin temporar, Italia!

Zilele acestea, in toata lumea, s-a transmis vestea canonizarii lui Karol Woytila (Ioan Paul al II-lea). Religie! Crestinism! Iisus! Si mi-a venit in minte ca un mare scriitor contemporan a scris o istorie diversa de ceea ce stiam si, mai ales, a folosit o sursa de exceptie: Pilat in prima persoana!

Este vorba de Eric-Emmanuel Schmitt, scriitorul pe care doream sa-l semnalez! Cartea, care a fost tradusa si in limba romana, “Evanghelia dupa Pilat”.
Am aflat ca in Romania au fost traduse multe di cartile lui de catre editura Humanitas. Un mic ajutor pentru cine o sa aiba curiozitatea si dorinta de a descoperi unul dintre cei mai mari scriitori contemporani.
Un barba teste acuzat de sotia lui, la intoarcerea lui de la spital, de incercarea de a o ucide. Este adevarul adevarat? Nu stiu daca a fost tradus in limba romana dar, pentru iubitorii francezei, va semnalez “Petits crimes conjuguaux”.

Lectura placuta si pe curand!

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*