Despre curva curvelor şi concursul de lins în cur ,,distinşi’’ (pamflet)

30.05.13 by

Dragii mei,

Promiteam, într-unul din materialele trecute, că am să revin asupra unui subiect despre care am mai vorbit. ,,Nu de alta, dar personajele (curvele, că despre ele este vorba) prea sunt în toate şi-n cele ce ne calcă şi mâine în picioare! Ştiam că ştiţi despre cine ar fi vorba! (…) Cum nu?! Hai, fraţilor că sunt la vedere! ,,Unşii’’, ,,aleşii’’, ,,distinşii’’ ,,joiţine’’, ,,urinele’’, ,,cucuvele’’, ,,ţârdei’’, ,,sfărlogei’’ şi mulţi, chiar foarte mulţi, ca ei. Cum s-ar zice, asta da ,,soţietate cu prinţipuri! … ,,Neicusorule, şi ce prinţipuri!’’! Acum, desigur, în virtutea dreptului şi a moralei creştine, bazată pe iubire, şi ele trebuie luate în seamă. Fac parte din peisaj, din fauna ce ne înconjoară, faună cu care s-ar impune, după unii investiţi cu ,,responsabilităţi’’, o întrecere socială (că aia, socialistă, s-a dus dracu! …Deocamnadată!) printr-o fructuasă colaborare! (ca să mai cităm şi din limbajul de lemn încă funcţional!) Măcar, aşa, cât să fie masa bogată şi muritorul băgat în seamă! Că foamea, oricum, zbiară.
Fraţilor, lăsând gluma la o parte, trebuie să vă spun că ideea acestor rânduri a plecat de la citirea unui articol cu titlul ,,Spovedania unei curve’’, publicat într-un ziar de interes naţional. (…Şi ce interes?! …Şi, domnule, ce naţional?!), articol pe care l-am perceput, în primă fază, ca pe un divertisment de trei parale, bun, în special, pentru lumea stupizilor de-acum (Slavă, Domnului, câtă frunză, câtă iarbă!). Pe scurt, textul cu pricina, povestea cum o joiţină, cucuvea la casa sa, îşi întreţinea familia din chestia aia cu… cioc şi… Uite că nu-mi aduc aminte, ioc!… Oricum ea, chestia, la mare căutare în politică, în cultură, prin cazinouri, cafenele, prin budoare, la umbră, la soare, chiar şi la drumul mare (a se lua în considerare şi centurile noi înfiinţate, la noi, de noua şi aceeaşi guvernare!). Sincer, povestea nu mi s-a părut ieşită din comun, dar cu un oarecare ,,fes’’ şi susţinere din ,fâs’’, poate fi premiată de uniunea scriitoricească. Coana cutare, din textul cu pricina, aia avea, aia dădea. Ce să facă şi ea?! Altfel spus, asta are, asta n-are, asta pune la vânzare! Că tarabe, prin ţărişoara mea… Cu partea ce trecea de măsură, coana Joiţina dădea cu ea pe arătură. O mai descânta, o mai grebla şi, după câţiva stropi de ploaie, o altă chestie dintr-aia sta cu ciocu` în sus, la soare… Da! Ăsta da altruism! – am fost tentat să-mi zic, la prima strigare – însă, când am văzut cam câte parale… O fi ea ocaua mare, însă… ,,De, economie de piaţă!’’ – mi-aţi râde în nas unii dintre voi, duşi cu gândul la vremurile de-apoi, vremuri în care… Vă spun eu, mai bine să o lăsăm aşa, că şi trecutul, ehe, uneori, pute, alteori, doare!… În plus, cu siguranţă, preţul depinde şi de păcătos, că nu orice ,,fuce vânt’’, vorba bănăţeanului, dispune de conturi bancare, bani trudiţi cu sudoare, buni de aruncat chiar şi la nămiaza mare (lăsăm la o parte toiul nopţilor şi dimineţile îmbibate în alcool, că ne ia ameţeala), pe o gaură, uneori, de canal. Dar te poţi pune împotriva plăcerii omului?! Nu, şi nici contra vântului, că îţi aduce stropii în faţă.
Revenind, m-am consolat cu gândul la faptul că, pe la noi, totul e încă după necesităţi, nevoi şi puterea URS-ului. Chiar dacă bordelurile nu sunt la vedere, se mai găseşte. Nimeni n-a murit şi încă nimeni nu moare de dorul… chestiilor!
Domnilor, până aici, toate bune şi la locul lor! Tot ce m-a scos din ţâţâni, la autorul articolului, ţinea de paradă, ce se voia, pentru gura târgului, morală. Păi, măi autor de poveşti cu limbrici şi mâncat în cur, când duci păsărica în târg, morala o laşi sub aşternut sau o pui în cui, dacă vrei ,,succesuri’’. Abia, într-un târziu, la întoarcere, după ce a strâns în cioc ceva parale, cum s-ar zice, după o oarecare îndestulare, o mai îmbraci şi ieşi cu ea, din nou, în lume, la plimbare. De altfel, spălată (au scos ăştia nişte detergenţi, mamă, mamă!) şi parfumată, e ca în prima zi de viaţă. …Chiar dacă e cât o căciulă, şi aia spartă! Fără grijă, nimeni nu mai bagă azi de seamă! O poţi pune chiar pe internet, la preţ de pupăză încă neouată şi strigi cât te ţin plămânii ,,virgină, iată!’’. Ca pe vremea lui Creangă când, la mare căutare era cucul armenesc pe post de papagal turcesc. Odată auzită de bloggerii înşiraţi pe şnurul de la chiloţi (strânsură, nu glumă, Domnilor şi ce înghesuială!), te înscrii, cu şanse evidente, în campaniile alectorale viitoare. Câştigul ţi-e garantat prin înşuşi ,,a’’ şi de platforma ta, cu bla-bla, bla!, obraznică şi suficient de bombată, că doar a fost ,,cu ,,responsabilităţi’’ de reponsabili, bine frământată.
Dragii mei, bag mâna în foc că v-aţi gândit la cine ştie ce prostie, şi ea parte din întreaga omenire?! Doamne!… Şi eu care vă vorbeam despre morală?! Ce să faci, ăsta e omul şi, ca el, şi eu! Plasat în partea voastră, a ascultătorilor, tot la chestia aia mi-ar fi fugit gândul, mai ales că îmi sfârâie călcâiele după un viitor ţâvnos, ce nu s-a mai pomenit pe faţa pământului. ,,Domnule, faci aluzii!’’ ,,Femei şi iar femei!’’ – îmi ziceţi voi!’’ FEMEI, accentuăm şi noi, în special pe ,,I’’, însă trebuie să precizăm că prostituţia masculină e şi ea la vedere, în ochii lumii. Păi altfel cum l-ar mai fi apucat frigurile (morţii! …Şi ce friguri!) pe Alexandru Macedon? Vedeţi, tocmai de atunci ni se trage! …Sau, probabil, chiar din primordii, când zăpăceala s-a produs şi când erau doar doi! În consecinţă, de orice mă puteţi acuza, numai de discriminare, misogism sau alte alea, ba.
Dragii mei, odată făcute aceste precizări, e cazul să mă întorc la cucuveaua mea. Nu de alta, dar se cade să mă uit mai întâi în grădină la mine, chiar dacă dudele sunt mai zemoase şi o leacă mai dulci, peste graniţă, la vecinele mai tinere. Sintetizând şi prin comparaţie (cum se face la casele cu pretenţii), cu madam din povestea de jurnal (da ce poveste! …Şi ce jurnal?!), îmi dau seama că şi Joiţina mea, şcolită tocmai până prin clasa a… şaptea, a opta (,,da ce şcolită!.. Că carte… Şi ce carte?! …Se făcea pe vremea aia!’’ – vorba unuia înzestrat cu responsabilizarea), a procedat asemenea. Şi-a mutat inventarul din pat, de la Sfârlogea, unde în altă parte, decât pe canapeaua mea?! Deşteaptă, proasta! Nu degeaba, a dat cu gura, cu una, cu alta, cu ce a putut şi ea, încât şi-a făcut şi interesul, şi treaba. Doamnă, de! A lui domn` cutare!… (cu o aşa doamnă, vai de mama mea!), banul, ban pe ea, chiar şi la jartea. Profitând (de mine, de cine altcineva?!), şi-a crescut fetele, a văzut şi lumea (că doar ştiţi!), apoi fâl, fâl, fâl, i-a zburat iar cucuveaua. La Ţârdel, ginere din popor, ghici, ciupercă, unde? Profesionistă, nene, nu glumă! Diferenţa însă între ea şi şatra din care provenea (că diferenţă e, chiar dacă se zice că noaptea, toate ciorile sunt blonde!), stă tocmai în zborul său de cucuvea venită, musai, de la cacavela. Alfel, nici că s-ar fi putut, câtă vreme toate din cătunul lor, bune numai de… pus sprijin uşii de la coliba URŞ-ilor sau chiar a serviciilor spre cer. Mai ales că acum mat-ul s-a închis şi alţii vând secărică. Vă daţi voi seama cu cine am avut de-a face, însă nici eu n-am crezut! Ceva, ceva, am simţit cândva, demult, când ea vindea, cu spor la teşcherea, un fel de amestec de apă, gazolină şi petrol, combustibl numai bun pentru marca ,,Da-Cia’’, marcă din popor! O ştiţi voi! Tranca, fleanca, tranca fleanca… Din lipsă de altceva, îşi făcea omul treaba cu ea. De-aci şi strigarea: ,,i-a, nemule, Da-Cia!’’ că una, două, KGB -ul îţi trage clapa. În plus, reclame pe-atunci… doar la ,,unşii aleşi’’ din popor. De data asta, sunt sigur că v-aţi prins! Da, aveţi dreptate! Vorbeam din cărţi, doar despre antichitatea noastră şi… nimic despre altceva.
Dragii mei, totul e să nu amestecăm curvele, mi-a stat pe limbă să zic, însă… Deşi folosit direct, cuvântul e, cum spun, cu lingvistică, e cu semantică, e cu… Spuneţi şi voi, nu? Prin urmare, ca să nu le mai confundăm, eu zic să propunem guvernanţilor, reînfiinţarea bordelurilor patronate, evident, de un minister al lor. Acolo, desigur, pe postul de şef, curva curvelor. Punem un afiş, cât toate zilele, în piaţa publică: ,,Concurs de lins cur ,,distinşi’’. Cum nu se poate?! ,,Se opune Biserica!’’, îmi ziceţi voi… Mda! Adică, nu! M-am grăbit cu aprobarea. Am în mânecă soluţia: un procent şi preasfi`ţilor, cât să nu se roage pentru păcătoşi degeaba, şi gata!… Oricum, dacă noi, ăştia decăzuţi (din drepturile omului!), n-am mai păcătui, ei pentru ce s-ar mai ruga?! Aşa că şi voi, cititorii mei, pe unde ştiţi şi cum puteţi, anunţaţi-i pe toţi: în ziua de… ,,concurs de lins în cur ,,distinşi’’! Eu, obişnuit, de pe vremuri, ca nu cumva să pierd, am înscris-o, deja, pe cucuveaua mea. Am făcut şi lista… Aştept! Care mai eşti? Care mai vrea? Ia, neamule, înscrierea! Nu pierde ocazia! Uite lista! Ia, neamule, ia!

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.