DE LA “INIMA DE CAINE”, A LUI MIHAIL BULGAKOV, LA CIVILIZATIA DE CONSUM

01.10.11 by

In Inima de caine, Mihail Bulgakov prezinta cazul unui savant rus care – incercand sa intinereasca un caine – capriciile stiintei! – izbuteste  altceva: sa transforme cainele in om. Visez de azi sa scriu si eu o povestire, in care un savant calic calic reuseste sa transforme un om care consuma de toate ( aer, apa, gaze naturale, combustibili, hrana, si atatea si atatea alte materii prime esentiale) , intr-un om care nu consuma nimic, dimpotriva, respiratia lui transforma bioxidul de carbon din atmofera in oxigen pur, vanturile lui produc parfumuri pe langa care cele mai renumite parfurmuri Coco Chanel sunt simple borhoturi, deseurile civilizatiei, sau radiatia universala,  consumate cu moderatie de acest om, genereaza prin metabolismul lui cantitati imense de  aur, platina, wolfram, uraniu, apa, minereuri, carbune,  petrol, orez, fructe, cereale,  si atatea si atatea alte bunuri de prima, sau inchipuita necesitate. Mai mult decat atat, omul nou ar ingloba in ADN-ul propriu vaste uzine de prelucrat aceste materii prime in tot ceea ce omenirea viseaza: case, sortimente culinare, vehicule, si atatea si atatea delicii ale civilizatiei, uzine care ar materializa, la simpla rugaminte a unor semeni, tot ceea ce acestia isi imagineaza.  

Ma gandesc cu groaza ca existenta acestui om nou, generator, iar nu consumator, de prosperitate, ar duce la falimentul ideii de stat, banca, parlament, conduceri de tot felul, noua ordine mondiala, stat mondial, cip implantat sclavului uman, sau animal – si ar provoca la burse o asemenea criza, un asemenea haos, incat ar justifica cu asupra de masura ingroparea pe vesnicie a acestei descoperiri. Nu va vine sa credeti?

Nimic nou sub soare. Visul savantului Nicolae Tesla a fost si acela de a livra fiecarui om, fiecarei familii planetare, energie electrica gratuita. A functionat chiar, in New-York, un turn electric, care prelua energie electrica din atmosfera, si o distribuia, gratuit, oamenilor. Dar  acest turn a fost demolat. Pai, sa nu munceasca omul, sub blestemul divin, pentru a alimenta prin munca lui odihna Edenica a stapanilor planetei? Sa nu alimenteze prin chinul nervilor si muschilor lui puterea conducatorilor acestei lumi? Se cuvine sa existe pe pamant un Rai? Vise rele.

Sa va mai povestesc ce se intampla in Inima de caine a lui Mihail Bulgakov. Comitetul blocului in care isi desfasura activitatea savantul rus reclama Puterii ruse, existenta in apartamentul savantului a unui om fara identitate. Tinut ascuns de savant, in conditii inumane.  Motiv pentru care, amenintat de malpraxis,   marele magistru al taierii hipofizelor, savantul rus, transforma din nou omul, in caine.

Asa se face ca planurile nimicurilor care conduc planeta – si au atatea servicii de secretii care ii deservesc – in loc sa transforme omul  consumator in om generator, vor sfarsi prin a-l transforma – capriciile puterii! –  in animal cu creierul sters, controlat, in cel mai liber mod cu putinta, total logic, si atotputernic, informatic.

Asa se va ajunge de la omul creator de echilibru planetar, si cosmic,  la omul care va sfarsi prin a se consuma pe sine insusi. Nu va vine sa credeti? Priviti in oglinda!

 

Gandacul de bucatarie:

“Poate eu nu stiu ca aceasta este imaginea mea din oglinda/

 Dar permiteti-mi  sa va povestesc din istoria bucatariilor!”

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*