Dance or die la Sala Atelier a Naționalului craiovean

11.12.12 by

Pe 14 decembrie, de la ora 19, la Sala Atelier a Teatrului Național din Craiova, va avea loc premiera spectacolului Dance or die, în regia lui Cătălin Băicuș. Spectatorii vor putea vedea un excelent spectacol teatru-dans realizat cu trupa «NO LIMIT», finalista concursului  Românii au talent”. Pe lângă membrii trupei, în acest proiect este implicat și Radu Ionescu (chitară), de asemenea participant la show-ul susnumit. Proiectul spectacolului „Dance or die” este o premieră absolută în lumea artei și își propune drept scop desființarea barierelor și a prejudecăților despre persoanele cu dizabilități, salvarea acestor tineri de la abandon școlar și continuarea drumului către performanță. Orchestrația muzicală este realizată de Radu Ionescu și Romanu Emanuel – voce. Tot ce se întâmplă pe scenă va fi live, iar spectacolul va dura 60 de minute. Susținerea, prin asemenea spectacole, a tinerilor cu dizabilități ține de importanța definirii identității umane și culturale, iar România se alătură astfel țărilor țărilor în care discriminarea și modelarea prin artă nu mai cunosc delimitare.

Scopul final al acestui proiect este înființarea unei trupe de teatru-dans pentru ca acești tineri să se poată susține singuri pe viitor.

NO LIMIT este formația artistică a elevilor deficienți de auz ai Centrului Școlar “Beethoven” din Craiova. Numele a venit de la sine…. deși nu aud muzica pe care dansează, fiecare pas de dans demonstrează ca talentul lor nu are limite…. Dansează, pictează, realizează adevărate spectacole de pantomimă și teatru-dans, confecționează bijuterii handmade, sculptează.

Până acum o lună formația «NO LIMIT» avea 11 membri: Laura Huter – pedagog școlar, Mirabela Barbulescu – absolventă, Irina Vîrtopeanu – elevă, Silvia Stroe – elevă, Magda Popescuc – absolventă, Petre Dobre – elev, Gabriel Cocirlau (zis Obama)- elev, Cristi Predut – elev, Gigi Isidor – absolvent, Cătălin Girla – absolvent și Adelin Deaconu – absolvent. Suntem în această formula de 3 ani . Dintre toți, doar Adelin este din Craiova.

Una din fete, Popescu Magda a fost nevoită să renunțe de curând la școală și la trupa de dans datorită problemelor financiare și familiale.

(Filomela Salahoru)

Din anul 1984 si pana in prezent formatia a participat consecutiv la toate concursurile nationale organizate de Asociatia Surzilor din Romania , obtinand de fiecare data locul I . De asemenea, a obtinut rezultate rasunatoare la toate festivalurile internationale la care au fost invitati dar si la emisiuni TV de renume : « Surprize-Surprize » -TVR 1 ,« Steaua ta norocoasa » – PRO TV, « TEO  » -PRO TV ,« Plaja lui Maruta »-TVR 2 .

Alte participari recente ale trupei NO LIMIT :

 • 2008,2009, 2012- participare la spectacole organizate de Forever Living Products la Sala Palatului, Bucuresti.

 • PREMIUL OSCAR- festivalul « Arts4U »- Ellesmere Port, Anglia- iulie 2008

 • 2008, 2009- Spectacole la Baumax

 • 2008, 2009, 2010-Prezentare spectacole azilul de batrani “ Constantin si Elena “

 • 2008, 2010- Spectacole cu strangere de fonduri la cercul Militar Craiova

 • sept 2010- participare la Festival organizat de Asociatia Surzilor din Istanbul

 • Spectacol de pantomima « A WONDERFUL WORLD  »- Teatrul National « Marin Sorescu »- iunie 2011- in regia actorului CATALIN BAICUS

 • Spectacol de pantomima «  A WONDERFUL WORLD »– SCENA 8, decembrie 2011, in regia actorului CATALIN BAICUS.

 • Participare preselectie« ROMANII AU TALENT » , august 2011

 • Participare semifinala « ROMANII AU TALENT  », mai 2012- Locul I

 • Participare finala « ROMANII AU TALENT  », mai 2012- Locul IV

 • Expozitie cu vanzare la targurile organizate in centrul orasului cu produse sculptate si bijuterii handmade- 2010, 2011, 2012

 • Prezentarea filmului de scurt metraj « AUDIOGRAM » , Chicago, aprilie 2012- regia ALICE IONESCU

 • Spectacol de dans si pantomima la Institut national des jeunes sourds- Paris, iunie 2012

 • Participare eveniment artistic la Biblioteca Nationala- Bucuresti- octombrie 2012

 • Spectacol strangere de fonduri , Mall Electroputere, octombrie 2012

Au fost aplaudati pe scene din Ankara, Liverpool si Istanbul…

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.