Comunicat

01.02.12 by

„Privatizarea ucide” (din lozincile manifestanților)
Sictirit de minciunile guvernanților, exasperat de situația economico-socială din țară, amenințat de pierderea drepturilor celor mai elementare, inclusiv dreptul la viață, umilit de proprii aleși, poporul român a ieşit în stradă.
Într-o izbucnire furioasă la adresa actualei guvernări şi, implicit, la adresa întregului sistem capitalist, cetățenii s-au revoltat împotriva tuturor tăierilor bugetare, măsurilor de austeritate și dereglementările care ne-au adus în stare de sărăcie cruntă, precum şi atacul tot mai ascuţit asupra unor drepturi fundamentale câştigate în curs de decenii sau chiar secole, a tuturor măsurilor anti populare luate de către guvernarea portocalie.
Dar puterea portocalie, ca şi toate celelalte puteri postdecembriste, moștenitoare ale nomenclaturii doborâte în decembrie 1989, are în spatele ei, de fapt, instituţiile Troicii UE-FMI-BM, vajnică apărătoare a intereselor marelui capital imperialist. Dovadă este faptul că aceste măsuri nu au vizat doar România, ci toate ţările a căror conducere este supusă acestei troici.
Curbele de sacrificiu au adus populaţia într-o stare de sărăcie şi înrobire nemaiîntâlnită. Şi nu doar în România. Priviţi măsurile luate în Grecia, Portugalia, Irlanda, Spania, Franţa, Italia, Statele Unite. Nu sunt foarte diferite de cele luate în România. Totuşi Guvernul României a plusat prin adoptarea prin asumarea răspunderii guvernamentale a Codului Muncii, prin care se distrug practic toate drepturile clasei muncitoare.
Cuțitul a ajuns la os. Nemulțumirea generalizată a făcut să explodeze până și mămăliga. Lipsa unor veritabile organizații ale clasei muncitoare – politice sau sindicale – a permis Puterii să își facă mendrele, până când tensiunile acumulate au răbufnit spontan. Totuși, cum se observă și la aceste manifestații, absența unei organizări, unei direcții, unor revendicări bine conturate și a unui program face dificilă găsirea unor soluții și metode de rezolvare a problemelor. Greva generală, cerută de unii dintre manifestanți, nu ar avea cum sa se facă fără implicarea sindicatelor, care trebuie recâștigate de proprii membri.
Asociația pentru Emanciparea Muncitorilor se solidarizează cu toți cei care își exprimă nemulțumirea față de puterea actuală, considerând că privatizările aplicate la cererea Fondului Monetar Internațional și a Uniunii Europene, precum și toate măsurile de austeritate luate până acum, duc la prăbușirea totală a stării sociale a claselor muncitoare, a tineretului și pensionarilor.
„Emanciparea muncitorilor va fi opera lor înșiși!”
„Avem dreptul la putere” (din lozincile manifestanților)
Acest comunicat va fi remis mișcării muncitorești internaționale, Acordului International al Muncitorilor si Popoarelor, precum si Partidului Muncitoresc Independent pentru ca acesta să-l transmită oratorilor de la mitingul internaționalist de la Paris, din 1 octombrie 2011.
ASOCIAȚIA PENTRU EMANCIPAREA MUNCITORILOR, 17.01.2012
Președinte,
Tudor Mili

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.