COMUNICAT DE PRESĂ Ref: Sunetul muzicii coreene în cetatea Băniei

27.07.14 by

Trupele coreene ANAYA şi SOL DANCE vor concerta în premieră pentru publicul craiovean

Data: marţi, 29 iulie 2014, ora 19:00

Locul: Filarmonica „Oltenia” Craiova

Intrarea gratuită. Accesul publicului în sala de concert este permis până la ora 18:45

Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană (AIRC) în parteneriat cu Filarmonica „Oltenia” şi cu sprijinul Centrului Cultural Coreean de la Budapesta anunţă o mult aşteptată premieră pentru publicul din Craiova. Iubitorii de artă şi cultură sunt invitaţi la un spectacol inedit de muzică şi dans tradiţional coreean. Spectacolul va fi susţinut de trupa ANAYA şi grupul de dans SOL DANCE din Coreea de Sud.

Conceptul spectacolului impresionează prin originalitate, fiind o fuzionare a stilurilor tradiţionale coreene cu elemente componistice ale muzicii clasice sau pop. Reprezentaţia artistică îmbină subtil melodicitatea infonfundabilă a instrumentelor tradiţionale coreene cu cea vest-europeană, incluzând, în mod surprinzător, nonconformiste sonorităţi ale muzicii de jazz şi rap.
Călătoria muzicală va purta publicul spectator printre ritmurile uluitoare ale tobelor („Dansul Tobelor”) sau adierea diafană a evantaielor („Dansul evantaielor”).
Cu acest prilej, participanţii la spectacol vor avea parte de o seară magică, de neuitat, în fascinanta companie a muzicii şi a dansului asiatic.

Trupa ANAYA s-a format în anul 2006 şi are 7 membri (Kim Chae Woon, Kim Yong Won, Min So Yoon, Park Jong Il, Kwon Jun Taek, Jang Seok Won, Kang Da Jeon). Ei adoptă libera improvizaţie ca gen muzical, prin combinarea muzicii coreene tradiţionale, a jazz-ului şi a hip-hop-ului, astfel că fiecare spectacol al lor este unic. Echipa creează un gen de muzică impresionant prin varierea tehnicilor vocale tradiţionale coreene cu elemente de muzică pop şi clasică. În cântecele lor, membrii trupei Anaya îmbină cu originalitate rezonanţa arhaică a instrumentelor tradiţionale coreene cu particularităţile timbrale ale instrumentelor muzicale clasice.

Trupa SOL DANCE (Han Sang Eun, Lee Eun Yung, Kim Song Yi) practică dansul din copilărie. Cele trei dansatoare s-au cunoscut la Liceul de Arte Chungnam din Coreea de Sud. Anul trecut au petrecut două luni în Ungaria pentru a promova şi oferi lecţii de dansuri tradiţionale coreene. Obiectivul lor este de a reprezenta în mod simultan dansurile tradiţionale coreene încorporând mişcări moderne ale expresiei scenice. În spectacolul de la Craiova dansatoarele vor prezenta câteva dintre cele mai semnificative dansuri tradiţionale coreene: dansul cu săbii, dansul cu măşti, cel cu evantaie sau dansul cu tobe.

* Persoană de contact: Liana Tătăranu – 0722 662022

PR Manager AIRC,