COMUNICAT DE PRESĂ Premieră mondială la București : 53 de scriitori au scris cel mai rapid roman din lume în doar 5 ore și 35 de minute

17.12.12 by

Bucureşti, 16 decembrie 2012: S-a scris istorie sâmbătă, 15 decembrie 2012, la Universitatea din București. 53 de scriitori români au reușit o premieră mondială, aceea de a redacta cel mai rapid roman, în doar 5 ore și 35 de minute. Redactarea cărții a început la ora 10.20, cu cei patru naratori principali, scriitorii Gabriel H. Decuble, Florin Iaru, Răzvan Țupa și Marius Chivu, stabilind împreună planul și titlul romanului – ”Moș Crăciun & Co. Cel mai rapid roman din lume”. S-au scurs doar 9 ore, 5 minute și 8 secunde până la tipărirea primului număr al ineditului roman, pe care inițiatorii proiectului îl consideră ”un dar pentru societatea românească”.

 

Editura Art, care va publica romanul de 288 de pagini rezultat în urma efortului colectiv al 53 de scriitori, a înscris acest proiect fără precedent la Guinness Book of Records pentru a fi validat şi omologat ca record, lucru care ar urma să aibă loc în Ajunul Crăciunului. Guinness Book a declarat proiectul ca fiind eligibil, creând în acest sens o categorie specială.

 

”A fost o zi destul de grea, când 53 de autori români s-au strâns pentru a marca un eveniment total inedit. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor noștri – compania Links Associates, expertă în Comunicare strategică, Editura Art și Universitatea din București. Cred că am reușit să dăm un exemplu, să arătăm că românii pot conlucra întru binele tuturor”, a spus Gabriel H. Decuble, președintele Asociației Culturale Aedificatio și inițiatorul proiectului.

 

”Eu și echipa mea ne-am implicat cu mare drag în acest experiment colectiv pentru că, in cei cinci ani de activitate, Links Associates a încercat să pună în valoare exact ceea ce i-a adus împreună astăzi pe scriitori: creativitatea, gândirea liberă, reacția rapidă, lucrul în echipă și, mai ales, curajul profesional. Compania pe care o conduc împlinește zilele acestea 5 ani de activitate, iar faptul că suntem partenerii acestui eveniment inedit este cadoul pe care ni l-am făcut nouă înșine cu această ocazie. Și evident, cadoul pe care îl vom face partenerilor noștri de business, prietenilor, apropiaților, aceștia urmând să primească exemplare ale romanului. Este, credem noi, cadoul ideal pentru toți cei care prețuiesc talentul, dăruirea, imaginația și inovația, valori care împing România mai departe”, a spus Corina Vințan, Directorul General al companiei Links Associates, parteneră în acest proiect.

 

Florin Iaru a subliniat entuziasmul și spiritul de echipă al scriitorilor, care au lăsat deoparte orgoliile pentru a lucra împreună, câteva ore, la un proiect care cu siguranță va rămâne în istorie. ”Am o extraordinară admirație pentru acești autori care au uitat de orgolii și au hotărât să facă ceva împreună. Moș Crăciun & Co. este un roman cu români, despre România vremurilor noastre. Cartea descrie imaginea unui București în care oamenilor nu le ajunge timpul pentru a-și îndeplini dorințele”, a precizat scriitorul.

 

Marius Chivu a remarcat faptul că evenimentul de sâmbătă a presupus o muncă mai mare decât anticipase, dar cu atât mai plăcută, și a precizat că și-ar dori o repetare a acestui efort creator. ”Aș vrea să fac asta anual, pentru a vedea la ce viteză putem ajunge. Am avut mari dificultăți în a-i opri pe autori din scris. Sunt curios să văd ce a ieșit”, a declarat scriitorul.

 

Și pentru că este vorba despre un roman scris în premieră la 106 de mâini, Răzvan Țupa și-a exprimat speranța că acesta va avea cursivitatea și coerența necesare pentru a avea succes la public. ”Abia aștept să văd rezultatul final, să ne dăm seama dacă lucrurile s-au legat așa cum speram. Nu ne-am dorit doar un record de viteză, ci și un rezultat care merită să fie citit”, a spus scriitorul.

 

Printre cei 53 de autori ai celui mai rapid roman din lume s-au numărat și Ioan Groșan și Matei Pleșu. De marți, romanul se va găsi în librării, urmând ca miercuri, 19 decembrie, cu începere de la ora 18.30, acesta să fie lansat în prezenţa tuturor autorilor la Librăria Bastilia (Piata Romană nr. 5).

                     

 

   

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.