Comunicat de presă – „OPERA FRINGE FESTIVAL” 19-25 septembrie 2016 Bucureşti, România

16.09.16 by

Ne apropiem cu pași repezi de prima ediție Opera Fringe Festival, așa că dăm sfoară în țară și ne pregătim încrezători de primul festival de operă independentă care va avea loc între 19 – 25 septembrie la Centrul Cultural Casa Artelor (Bulevardul Mircea Vodă nr. 5).
„Opera Fringe Festival” este un festival de tip unic in Romania care își propune să încurajeze atât tinerii artiști cât și publicul să aleagă o nouă alternativă. Necesitatea de la care a pornit proiectul constă în faptul că anual peste 150 de tineri termină Conservatorul, iar operele de stat scot foarte rar la concurs un post pentru aceștia. Așadar, urmărind cum se dezvoltă conceptul de teatru independent, atât în București, cât și în țară, vrem să lansăm pe scena culturală ideea că opera este un domeniu în care segmentul independent nu s-a manifestat încă din lipsa de inițiativă și de fonduri.
Prin organizarea acestui festival, ne dorim să expunem și să promovăm tinerii artiști, dându-le ocazia să iși valorifice potențialul și spiritul creator într-un context mai liber. Toți concurenții selectați, vor putea participa gratuit la workshop-uri de actorie, mișcare scenică, management cultural și PR cultural.
Festivalul se deschide luni 19 septembrie cu o Conferință de presă și un spectacol recital invitat. Pe durata celor șapte zile de festival vor fi prezentate publicului spectacolele înscrise în competiție – spectacole din București, Iași și Cluj – urmând ca la finalul festivalului, în cadrul unei Galei să premiem cele mai bune spectacole. Membrii juriului pentru prima ediție sunt: Claudia Codreanu, Ștefan Neagrău, Cătălina Antal.
Totodată, la finalul festivalului, va avea loc o Conferință dezbatere a conceptului de Operă Independentă. Această conferință de final are rolul de a crea o punte deschisă pentru noi colaborări, dar și de a iniția o comunicare directă între antreprenori culturali, regizori sau specialisți în sectorul cultural și interpreți, discuție menită să genereze întrebări și concluzii de ambele tabere.

PROGRAM Opera Fringe Festival 2016
19 septembrie 12:00 Conferință de presă
20:00 Spectacol „În principiu femeile mor”, spectacol invitat.
20 septembrie 20:00 Spectacol „La serva Padrona”, București, 60 min.
21 septembrie 14:30 Spectacol „Inimă de copil”, Iași, 60 min.
20:00 Spectacol „Motanul încălțat”, București, 70 min.
22 septembrie 20:00 Spectacol „Hansel și Gretel”, Iași, 60 min.
23 septembrie 14:30 Spectacol „Povestea Micului Pan”, București, 75 min.
20:00 Spectacol „Căsătoria secretă”, Iași, 120 min.
24 septembrie 14:30 Spectacol „Dido și Aeneas”, București, 60 min.
20:00 Spectacol „2%”, Cluj, 80 min.
25 septembrie 12:00 Conferință dezbatere
17:00 Gala de premiere

„Opera Fringe Festival” este un proiect inițiat de Asociația Beneva în colaborare cu Teatrul Mignon și MaxMadia Production, în parteneriat cu Casa Artelor și este finanțat de ARCUB în cadrul Programului Cultural București – Orașul in-vizibil 2016.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.