COMUNICAT DE PRESĂ

23.09.16 by

Primim spre publicare:

Scrisul Românesc Fundația-Editura organizează Colocviile Scrisul Românesc, ediția a XI-a, care au loc în zilele de 29 și 30 septembrie la Muzeul de Artă din Craiova, Sala oglinzilor.
Manifestările marchează Centenarul mișcării DADA și au ca temă Avangarda și Avangardismul, curente inovatoare și mereu actuale care redefinesc, perpetuu, creativitatea.
Evenimentul debutează în ziua de 29 septembrie, ora 1630, cu Sesiunea de comunicări științifice la care participă personalități din domeniul umanist cu deschidere spre această temă care își propun să dezbată provocările avangardei de ieri și de azi, continuitatea și efectele avangardismului în literatură și în manifestările artistice ale lumii contemporane.
Această ediție are ca invitați speciali pe Andrei CODRESCU, unul dintre cei mai importanți scriitori români din diaspora, alături de Carmen FIRAN și Adrian SÂNGEORZAN, scriitori din New York, academicienii Dumitru Radu POPESCU și Gheorghe PĂUN, profesori universitari, critici și istorici literari, directori și redactori de reviste și edituri, din Craiova și alte centre universitare din țară.
În încheierea sesiunii va fi lansat numărul special, 9/2016 al revistei „Scrisul Românesc”, care cuprinde comunicările celor peste 30 de autori care au ținut să participe la dezbaterea temei, și volumele Avangarda nu moare și nu se predă, de Nina Cassian, și Puterea cuvintelor. Antologie, de Florea Firan.
Ziua a doua, vineri, 30 septembrie – ora 1130, va avea loc lansarea cărților: Arta uitării, poeme de Andrei Codrescu, Poeme decadente, de Mihai Duţescu, Atingerea, proză, și Poți să fugi în papuci de turte dulci?, versuri, de Carmen Firan, Macedonski. Bacovia. Simbolismul românesc, Antologie comentată, Trepte spre azi, poeme de Lia-Dana Bălan, debut editorial.
Gala Premiilor „Scrisul Românescˮ pe 2015 și de debut în volum pe 2016 va fi un eveniment de evaluare editorială, Premiul „Tudor Arghezi/Opera Omnia” pentru întreaga activitate literară va fi acordat scriitorului Andrei Codrescu din New York.
Pe parcursul manifestărilor „Expoziţia de cărți şi reviste Scrisul Românesc 2006–2016” va oferi participanților noutăți editoriale, prilej de a-și completa colecția de reviste și cărți.
Cele două zile de manifestări vor fi încheiate cu momente artistice susținute de actori ai Teatrului Național „Marin Sorescu”, soliști ai Filarmonicii Oltenia și de tânărul Bogdan Grosu cu un recital muzical pe versuri de Carmen Firan.
Colocvii „Scrisul Românesc” vor fi un prilej deosebit de întâlnire a publicului craiovean, în special a tinerilor, cu scriitori din New York și personalități marcante ale vieții culturale din țara noastră.
Participanții vor primi în dar numere din revista „Scrisul Românesc”.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*