COMUNICAT

27.09.14 by

Asociaţia pentru Emanciparea Muncitorilor a marcat. miercuri, 24 septembrie, aniversarea a 150 de ani de la crearea Asociaţiei Internaţionale a Muncitorilor.
La eveniment au participat membrii clubului Craiova al AEM.
Cu acest prilej au fost evocate faptele care au condus la organizarea muncitorilor acum 150 de ani, la 28 septembrie 1864, în Congresul de la Londra. Au fost prezentate obiectivele stabilite la înfiinţarea Internaţionalei şi rolul pe care l-au jucat diversele personalităţi ale epocii în organizarea pentru emanciparea muncitorilor. Între acestea au fost evocaţi: Mihail Bakunin, Friedrich Engels, Wilhelm Liebnecht şi, mai ales, Karl Marx.
Participanţii la dezbateri au subliniat asemănarea condiţiilor clasei muncitoare cu cele de acum 150 de ani, în ceea ce priveşte exploatarea forţei de muncă salariale, şi au concluzionat că organizarea proletariatului la nivel internaţional este la fel de necesară şi în momentul de faţă în vederea realizării obiectivelor de emancipare a clasei muncitoare.
Asociaţia pentru Emanciparea Muncitorilor felicită, cu această ocazie, întreaga clasă muncitoare din România şi din lume.
Proletari din toate ţările, uniţi-vă!

Secretariatul clubului AEM Craiova:
V. Chiţiburea
O. Nedov