Colocviile „Ion D. Sîrbu” – 2012

20.07.12 by

Colocviile „Ion D. Sîrbu” – 2012
ți dintre conaționali (și in fond câți dintre contemporanii noștri în general) izbutesc atât de genial (bagă de seamă: imi măsor bine cuvintele) să unească surâsul Rațiunii voltairiene cu o credință caldă și intreagă în Ființă (ca obște umană, ca familie, ca tradiție, ca natură, ca divinitate), așa cum faci tu? Astfel de performanțe intelectuale și existentiale reușeau poate în Weimarul lui Goethe, dar nu se mai văd niciodată în zilele noastre.
Virgil Nemoianu, scrisoare către Ion. D. Sîrbu, 7 iulie 1989
 
În acest an s-au împlinit 93 de ani de la nașterea lui Ion D. Sîrbu, un scriitor și cărturar cu un destin tragic în literatura și cultura română. Fideli memoriei și operei scriitorului, un grup de prieteni ai literaturii sale vă invită la cea de-a IV-a ediție a Colocviilor Ion D. Sîrbu, care va avea loc vineri 27 iulie, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a Municipiului Craiova. Prima ediție a colocviilor (organizate de Nicolae Coande și Ioan Lascu) a avut loc în 2009 și la ea au participat o serie de scriitori din țară și din Craiova.
Cea de-a patra ediție a Colocviilor „Ion D. Sîrbu” se desfășoară, ca și la precedentele două ediții, sub egida „Scriitori la TRADEM”, un proiect cultural inițiat de Nicolae Coande. În cadrul colocviilor, unde invitată de onoare va fi doamna Elisabeta Sîrbu, soția scriitorului, vor susține comunicări George Popescu, Mihai Ene, Jean Băileșteanu, Nicolae Coande, Lia Elena Boangiu. Intervențiile celorlalți participanți pe marginea operei și vieții scriitorului sunt binevenite în necesarul dialog care trebuie purtat pe durata desfășurării colocviilor.
Din Statele Unite ni se vor alătura, printr-un salut scris transmis acestei ediții, Virgil Nemoianu, profesor de literatură la Universitatea Catolică din Washington D.C., şi Vladimir Tismăneanu, profesor la Universitatea Maryland, College Park.
Scriitori la TRADEM este un proiect cultural susținut din 2010 deCasa de Cultură „Traian Demetrescu” a Municipiului Craiova (director, Alexandru Stuparu).
Intrarea este liberă.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*