Cant pe strada

08.08.11 by

Cant pe strada

Muzicianul de strada. De cate ori nu am trecut pe langa el in unele orase pe care le-am vizitat in vacanta sau calatorind pentru lucru sau, simplu, in timpul plimbarilor pe strazile orasului care acum ma gazduieste.

Cateodata nici nu m-am uitat la ei. Altadata, cel mai des, i-am apreciat mult si pentru calitatea artistica si pentru ca au facut o alegere de viata.

Iata de ce vizitarea unui festival dedicat numai muzicantilor de strada este o mare placere. Si daca acesta festival este cel de la Ferrara (un oras splendid, patrimoniu artistic al umanitatii), care a selectionat de-a lungul dezvoltarii sale artisti din toata lumea, atunci totul se schimba.

Festivalul a inceput activitatea in 1988 cu scopul de a da o viziune diversa muzicianului de strada si sa-i permita vizitatorului sa cunoasca un oras bogat in istorie si farmec.

Acum, cu aproape 800.000 de spectatori, acest festival este cel mai mare eveniment din lume dedicat muzicii pe strada.

Protagonistii festivalului sunt buskers, artisti pribegi, care, in munca lor de zi cu zi, incearca sa dea poesie, umor si….muzica oamenilor care trec pe langa ei ocupati de ceea ce numim existenta zilnica.

Pentru multi spectatori din toata Italia si, in mod semnificativ, chiar si in strainatate, Festivalul este o excursie interesanta in cautarea sunetelor exotice sau familiare, o vanatoare de instrumente originale, performante fantastice, costume neasteptate (aratoase sau…socante).

Pentru cine doreste sa-l viziteze…anul acesta Festivalul se tine de pe 19 pana pe 28 august.

Plimbare musicala placuta!

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*