„Bucle de Lumină”, Autor Florian Laurenţiu Stoica (STOIKA)

03.03.15 by

„Bucle de Lumină”, Autor Florian Laurenţiu Stoica (STOIKA)

O carte cu o realizare de excepţie, apărută sub egida Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”, la Editura Semne, 2014.
Cochetând de mulţi ani cu poezia, pictura şi sculptura, economistul şi juristul Florian Laurenţiu Stoica a considerat oportun momentul îmbinării celor trei haruri, într-o carte, semn de rămânere în timp. De altfel, nu este prima oară când autorul acestui volum lasă însemnări importante pentru istoria literaturii şi a neamului românesc. Numeroasele documente scoase la lumină după multe săpături în arhive seculare, făcute cunoscute la timpul prezent prin publicarea susţinută de Fundaţia Literar-Istorică „STOIKA”, pe care a înfiinţat-o şi al cărei preşedinte este, spun suficient de mult.
Că domnul Florian Laurenţiu Stoica este un împătimit iubitor de neam şi de artă, ne-o demonstrează chiar din paginile de început, volumul „Bucle de Lumină”: „Strămoşul” – sculptură în lemn (p.10) şi „Strămoşul” – poem (p.11).
Prin conţinutul lor, versurile rimate sau de exprimare liberă, create pe parcursul a câteva decenii (vezi data în subsidiar), fac dovada interesului autorului pentru tot ce îl înconjoară, taxând uneori, direct sau printr-o fină ironie, ceea ce crede că nu e de bună cuviinţă.
Tema iubirii o găsim adesea în poeziile domnului Florian Laurenţiu Stoica, fie că se referă la strămoşi, la natură, la necuvântătoare, la copii sau la alţi membri ai familiei. De fapt, picturile viu colorate cu care este îmbogăţită cartea, fie că sunt realizate pe sticlă, fie în acuarelă sau în ulei pe pânză, ne şoptesc că autorul este o persoană sensibilă, romantică, nostalgică şi, de ce nu, sinceră cu noi, dar, mai ales, cu sine.
La cât mai multe cărţi!

17 februarie 2015
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*