Astuţie şi decrepitudine -pamflet-

31.07.15 by

Acum câteva săptămâni, dl. Striblea l-a avut invitat într-o seară pe dl. Tatulici. Acestuia tocmai îi apăruse o carte de memorii, primul volum. Urma să ne pricopsească şi cu volumul al doilea mai în toamnă. S-a dat în stambă cu câte ştie el despre unii sau alţii, ce-o să mai povestească el, şi dă-i şi n-o lăsa şi ba una, ba alta…
La un moment dat, pomeneşte numele de Băsescu. Şi ce să vezi, nu trece un minut şi dl. Striblea ne anunţă că antepomenitul e la telefon şi vrea să gângurească în direct. Zis şi făcut. Domnul ex-prezident începe să-i bată obrazul lu´ prietenul lu’ Caritas că tocmai spusese un neadevăr în direct. Şi că faptele respective le va istorisi Domnia Sa, dl. ex., în memoriile care tocmai sunt pe ţeavă, adică se va apuca de ele şi atunci să te ţii….
Dl. Striblea rămăsese bouche bée şi dăduse în bâlbâială, iar invitatul din studio rânjea cu multe subînţelesuri.
Acum câteva seri, astuţiosul domn fost s-a aflat în acelaşi studio, invitat al cuplului de lingăi retardaţi Striblea şi Cristoiu. Subiectul: viitoarele memorii ale invitatului. Acesta, destul de nesigur pe el, vorbind rar, ceea ce însemna că tocmai improviza, a schiţat un fel de prezentare a ceea ce va să fie cândva.
Au vorbit despre dna. Udrea, zâmbind toţi trei cu feţele libidinoase luminate de amintirea subiectului, au pomenit, inevitabil, despre dnii. Ponta şi Antonescu, despre care dl. Băsescu ne-a spus ceea ce ştiam de trei ani încoace, a fost luat la ţintă şi actualul prezident, ce mai la deal, la vale, am revăzut o emisiune de la ora 18 şi 30, din vremurile de mizerabilă amintire…
Concluzia acelei seri triste: dl. Băsescu nu mai ştie ce să inventeze ca să se păstreze în atenţia publicului. Apelează la tot felul de expiraţi, precum cei doi pomeniţi. Am perceput oarecari ameninţări în vorbele dlui. Băsescu despre proiectatele memorii şi probabilele dezvăluiri ce urmează. Pare că nu prea mai are muniţie eficientă şi vrea şi-să sperie duşmanii cu lucruri uitate şi reîncălzite. Omul a decăzut şi a început să se instaleze decrepitudinea.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.