Anca Poterașu Gallery devine spațiul artei neconvenționale odată cu Expoziția Pitoresc – Povestea lui nea Nelu, călăuza de artiști

01.02.12 by

București, 20 ianuarie 2011.La început de an, Anca Poterașu Gallery le aduce pasionaților de artă un nou eveniment neconvențional: Expoziția Pitoresc, ce va fi găzduita de galerie în perioada 21 ianuarie – 2 martie. De aceasta dată, galeria îmbracă haine de cinema și prezintă invitaților un vernisaj foto-video ce aduce în prim plan ideea de pitoresc.

 

Artiștii care și-au dat mâna pentru acest proiect sunt Irina Botea și Nicu Ilfoveanu. Colaborarea acestora este o premieră, mai ales pentru că cei doi abordează tehnici și tematici diferite.  Special pentru această expoziție, spațiul galeriei va fi transformat într-un mini cinematograf intim, personalizat.

 

Materialul a prins viață în timpul unei excursii a celor doi în câteva sate părăsite din Apuseni. Deși plecaseră de la ideea unei lucrări despre culegătorii de fructe, cei doi artiști și-au găsit inspirația în persoana unui localnic – Nea Nelu (Ioana Pârva, ghid turistic și scriitor pentru revista turistică România Pitorească), care i-a condus prin sate și le-a făcut cunoscute poveștile locului. Fragmente din această excursie care relatează în imagini povestea locurilor și a oamenilor, dar a mai ales a lui nea Nelu pot fi văzute în exclusivitate la Anca Poterașu Gallery. Documentarul explorează retorica turistică a României și înfățișează sate părăsite și peisaje post-industriale în munții Apuseni.

 

Încerc tot timpul să-mi suprind vizitatorii cu ceva nou, inedit. De data aceasta o să avem un altfel de vernisaj, nu cel clasic pe care îl știm. O să vedeți că până și spațiul este diferit. Imi place să spun că acest vernisaj va fi o imersiune într-un spațiu atemporal. De fiecare dată când fac o expoziție  mă simt norocoasă să lucrez cu artiști foarte  buni care lucrează și transformă acest spațiu micuț în expoziții memorabile, inedite, diferite.” – spune Anca Poterașu, manager și curator Anca Poterașu Gallery.

 

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la orele 18:00. Expoziția poate fi vizitată în perioada 21 ianuarie – 2 martie, la Anca Poterașu Gallery, pe strada Plantelor, nr. 56.

___________________________________________________________________________

 

Anca Poterașu Gallery este o galerie de artă dedicată artei contemporane, ce își propune să susțină și să promoveze inițiativele artistice și proiectele curatorilor români. Anca Poterașu Gallery susține atât artiștii consacrați, cât și tinerele talente, pe care își propune să le promoveze în afara spațiului românesc.

Irina Botea (n.  1970) trăiește și lucrează la Chicago. Absolventă a School of Art Institute of Chigago, MFA în 2006 și a Universității Naționale de Arte București, BFA în 2001, MFA in 2002.  În ultimii 10 ani, Irina Botea utilizează diverse medii – video digital, film, instalație video, performance, fotografie — pentru a inspecta dinamica mediului politico-social și potențialul de transformare a acestuia.

Nicu Ilfoveanu (n. 1975) lucrează în domeniul fotografiei, filmului si instalației. În 2000 a absolvit departamentul foto-video al Universitatii Nationale de Artă din București, in prezent fiind asistent universitar in cadrul aceluiași departament.  Parte din stilul său de lucru consistă dintr-o selecție de box-camere- cutii mecanice ce nu se supun voinței și aparate care trădează în mod constant speranța fotografilor de a înregistra exact ceea ce văd . În film a construit conceptul de Stampare Metrică – un mod de a imprima imagini pe peliculă, trăgând cu diferite frecvențe de înregistrare și modelând astfel materialul într-un ritm poetic.

 

Pentru mai multe detalii:

Anca Poterașu – Anca Poterașu Gallery                       Ștefana Chivoiu

contact@ancapoterasu.com                                   stefana.chivoiu@publicadvisors.ro

Tel: 0744 342 944                                                        Tel: 0733 300 424

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.